Hirdetés
Hirdetés

Ismét kedvére válogathat a bakancslistájára Miskolcon

| 2021. 05. 14. | 15:05:00
És van már hová menni tűsarkúban is.
Ismét kedvére válogathat a bakancslistájára Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az újabb nyitásokkal egyre több hely látogatható Miskolcon is, de legtöbbjük csak védettségi igazolvánnyal és az aktuális járványügyi előírások betartása mellett. Mutatjuk a "bakancslistát".

Újra nyitva a Selyemréti Strand és a város szökőkútjai is üzemelnek már.

Ismét fogad látogatókat az Ortodox Múzeum is, ahol keddtől szombatig 12 és 16 óra között várják az érdeklődőket.

Pannon-tenger Múzeum három tárlata látogatható május 20-tól: az Őserdei ösvényeken, A Kárpátok ásványai és a Dinók földjén.

Egyre több program közül is választhatunk – ezek látogatása is általában szabályokhoz kötött. 14-én pénteken a Miskolci Galéria udvarán Vizsgaremek címmel láthatnak vizsgaelőadást több művészeti ágban is, valamint a galéria korábbi kiállításai közül többet is meghosszabbítottak június 6-áig. AMűvész klubkávézóban Lajos András mond verseket péntek délután. A gasztroélmények kedvelőinek a Mátyás király legendái című lakomát ajánljuk figyelmébe.

Az Avasi Arborétumban szombaton, május 15-én az Ébredés a természettel elnevezésű rendezvényen kis csoportos szakvezetéssel egybekötött sétát tehetnek, ami után lehetőség van természetgyógyásszal való kötetlen beszélgetésre is. Lillafüreden barlangok és források nyomában járhatnak az érdeklődők szombaton.

Vasárnap - május 16-án - hosszú szünet után visszatér a Miskolci Termelői Nap, amelyet hagyományosan az Erzsébet téren rendeznek meg. A járványügyi előírásoknak megfelelve programok nélkül, de már mindenki kedvére válogathat a kézműves termékek közt.

Akik a természetbe vágynak, részt vehetnek a Nagy Lajos király erdejében elnevezésű teljesítménytúrán.

A következő héten lesz pl. sóletvacsora élő klezmerzenével és összművészeti est a Tudomány és Technika Házában.

Hirdetés
Hirdetés