Hirdetés

Itt vannak a miskolci ponthatárok

MTI/eduline.hu

2021.07.22. 20:16

Itt vannak a miskolci ponthatárok

Gratulálunk azoknak, akiknek sikerült a felvételi.

Hirdetés

Hirdetés

Nyilvánosságra hozták július 22-én, csütörtökön este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a mintegy 102 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.

A diákok 20 órától, a bevált gyakorlat szerint, SMS-ben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a ponthatárokról.
A koronavírus-járvány miatt egy év kihagyás után tartották meg a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten. Ezúttal az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusán, ahol Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szimbolikus gombnyomással hirdette ki a ponthatárokat.
Az ITM tájékoztatása szerint a felvételizők a ponthatárok kihirdetését több vidéki városban is figyelemmel kísérhették, például Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

A Miskolci Egyetem bölcsészkarán történelemtanári szakra 454, magyar-történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára szakra 428, míg nemzetközi tanulmányok képzésre 420 pont kellett. A pénzügy és számvitel szakhoz 403 pontot kellett gyűjteni. A jogi karra - nappali képzésre - 401 ponttal lehetett bekerülni.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés