Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: miskolci buszvezetőre borította a sofőrfülke üvegét

| 2021. 08. 26. | 12:02:00
Nem akarta igazolni utazási jogosultságát.
Vádemelés: miskolci buszvezetőre borította a sofőrfülke üvegét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki egy miskolci buszjáraton a menetjegyét nem akarta érvényesíteni, majd mikor a buszvezető emiatt számonkérte, kikelt magából, és támadásba lendült. A vádirat szerint a férfi május 18-án reggel ismerősei társaságában felszállt egy Miskolcon menetrend szerint közlekedő autóbuszra. A buszvezető észlelte, hogy a vádlott és a vele együtt utazó személyek jegyet nem kezeltek, ezért felszólította őket, hogy az utazási jogosultságukat igazolják.

A vádlott ezen feldühödött, és elindult a vezetőfülke irányába, miközben azt kiabálta a sofőrnek, hogy mit gondol, ő még az ellenőrnek sem hajlandó megmutatni a jegyét.

A vádlott ezután trágár módon szidalmazni kezdte és megveréssel fenyegette a buszvezetőt, mire a sértett felszólította, hogy szálljon le a buszról. A vádlott ennek nem tett eleget, és a vezetőfülkéhez lépett, ahol először rázni kezdte annak kapaszkodóját, majd megpróbálta elhúzni a jegykiadó ablakot, de ez nem sikerült. Ezután ököllel ütni kezdte a vezetőfülke ablakát, amelynek következtében az a sértett irányába, befelé részben kifordult a keretéből. A vádlott ekkor további fenyegetések kíséretében, az üveget kívülről nyomni kezdte, és ráborította a buszvezetőre, aki megpróbálta azt a kezével tartani. Végül, miután a vádlott felhagyott a cselekményével, a kezében lévő buszjegyeket bedobta a sofőrfülkébe, és leszállt a buszról.

A sértett a vádlott cselekménye következtében nem sérült meg. A vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a sértett, mint a közösségi közlekedési eszközön autóbuszvezetői munkakörben foglalkoztatott személy, ezen feladatának végzése során közfeladatot ellátó személynek minősül és ezáltal fokozott büntetőjogi védelemben részesül.

Hirdetés
Hirdetés