Hirdetés
Hirdetés

Miskolc: nyár közepén érkeznek az új, elektromos autóbuszok

| 2022. 05. 31. | 16:58:00
Szellősebbek és tágasabbak is lesznek az eddigieknél.
Miskolc: nyár közepén érkeznek az új, elektromos autóbuszok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július végére, augusztus elejére megérkezhetnek azok az új, teljesen elektromos autóbuszok, amelyek az MVK Zrt. buszflottájának részeként közlekednek majd Miskolcon. A komáromi üzemből összesen tíz, teljesen elektromos meghajtású busz érkezik Miskolcra, a járművek beszerzésére korábban 1,5 milliárd forintnyi támogatást nyert a város, amit önerőből mintegy 600 millió forinttal egészítettek ki.

A buszokat gyártó komáromi üzemben május 30-án gyárlátogatást tartott az MVK Zrt. vezetése és Miskolc polgármestere, Veres Pál.

A busz elején a zöld jól ismert árnyalata – ilyen színűek a miskolci villamosok és buszok egyes alkatrészei is. A Miskolcon jelenleg is tesztelt modellnél egy sokkal modernebb járművet kap majd a megyeszékhely, aminek például már továbbfejlesztett akkumulátor-csomagja van, de a külső dizájnban is eltér attól, a beltere pedig sokkal szellősebb, tágasabb. És az új modellben a hátsó üléssoron már öten is elférnek majd.

A töltőinfrastruktúra is teljes egészében elkészül, és képes lesz valamennyi autóbusz egyidejű töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100 százalékosra tölteni az egyes járműveket.

A környezetkímélő, kényelmes, biztonságos és intelligens autóbuszokon 35 ülés található, 1 kerekesszékeseknek fenntartott hely, teljes befogadóképessége eléri a 82 főt. Klímával, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként 2-2 nyitható ablakkal, ajtónként 1-1 kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel, továbbá wifivel lesznek felszerelve. Valamennyi ülésnél USB port található, ezek az oldalfali burkolaton, illetve a kapaszkodókon találhatók, a padlóburkolat pedig tűz- és vízálló, valamint csúszásmentes bevonattal van ellátva.

Ahol eddig is szóló autóbuszok közlekedtek, ott járnak majd az elektromos buszok is.

Hirdetés
Hirdetés