Hirdetés

Hirdetés

Miskolcon sem függ a fiatalok oktatása az anyagi helyzetüktől

MTI

2022.07.06. 16:14

Miskolcon sem függ a fiatalok oktatása az anyagi helyzetüktől
(Fotó: illusztráció, mcc.hu)

Az MCC-nek ez a legfőbb célja.

Hirdetés

Még mindig lehet pályázni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjára, továbbra is várják a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését - tájékoztatta az MCC szerdán az MTI-t. A közlemény szerint nagy érdeklődés övezi a programjot, amelyre több mint 200 fiatal adta be felvételi igényét.

"A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye hat képzési központjába (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) várja azokat a fiatalokat, akik egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez szeretnének csatlakozni"

- írták. Az MCC budapesti központjában induló Juniorképzésre július 31-ig, az intézmény regionális központjaiban indulóra pedig augusztus 7-ig adhatják be jelentkezésüket a leendő hallgatók. Az MCC szerint a program "Európában is egyedülálló", a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít. Iskolánként és szakterületenként elméleti és gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját.

A fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől függjön!

A kommünikében az MCC céljának nevezték, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön. Szintén célként jelölték meg, hogy  - mint írták - a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat Magyarországon, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák.

A hallgatókat elismert szaktekintélyek, magyarországi és külföldi vendégoktatók, előadók oktatják; az MCC megteremti a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére és izgalmas közösségi programokat szervez és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

A jelentkezési feltételekről közölték: az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2022/2023-as tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatói lesznek. "Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek"  - áll az írásos összegzésben.

Kitértek arra is, hogy a MCC tehetséggondozási programjának egyik alappillére, hogy a hallgatókat tanulmányi és nemzetközi ösztöndíjakkal is támogatja. Utóbbinak köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb külföldi képzéseken, vagy tanulmányi-, és kutatási programokon is részt vehetnek.

oktatásegyetemMCC

Hirdetés

Hirdetés