Hirdetés
Hirdetés

Tíz elektromos autóbusz Miskolcon

| 2022. 08. 05. | 15:37:00
Veres Pál: folytatódik a korszerűtlen, környezetszennyező, dízelüzemű járművek cseréje.
Tíz elektromos autóbusz Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 

Környezetkímélő, klímasemleges elektromos BYD típusú autóbuszokkal gyarapodott a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. autóbuszparkja, a tíz új, hazai gyártmányú járművet augusztus 5-én adták át a társaság telephelyén.

Az eseményen Vitézy Dávid, a technológiai és ipari tárca közlekedésért felelős államtitkára az átadáson hangsúlyozta, hogy a környezetkímélő, elektromos meghajtású, fenntartható, komfortos buszok forgalomba állítása Budapesten és a vidék számos városában megkezdődött, a Zöld Busz Program keretében pedig az önkormányzatokkal közösen folytatódik.

Vitézy Dávid elmondta azt is: a programban országszerte 127 ilyen autóbusz állt forgalomba eddig, erre 18,3 milliárd forintot biztosított a kormány pályázat keretében.

Veres Pál (Velünk a város) polgármester arról beszélt, jelentős lépést tesz a város abba az irányba, hogy a település élhetőbb, jobb környezetű legyen mindenkinek. Ehhez hozzátartozik a levegő tisztasága, a légszennyeződés mérséklése, a korábban elindított zöld program – mondta. Közölte: a villamoshálózat fejlesztése, a járműpark cseréje befejeződött, vásároltak hetvenöt gázüzemű buszt, és most folytatódik a korszerűtlen, környezetszennyező, dízelüzemű autóbuszok cseréje.

Hirdetés
Hirdetés