Hirdetés
Hirdetés

Aktívan tehetnek a városért a miskolciak

| 2022. 09. 09. | 12:09:00
Javaslatokat vár az önkormányzat.
Aktívan tehetnek a városért a miskolciak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2021-ben meghirdetett Részvételi Program és az idén megszavazott Részvételi költségvetés keretében a várja a lakosság javaslatait a következő hetekben, valamint azokkal kapcsolatos érveit, meglátásait, majd pedig szavazatait a miskolci önkormányzat. A helyhatóság és a vele e programban együttműködő civil résztvevők a folyamat lebonyolítására, az online eszmecsere és a voksolás céljára egy internetes oldalt is létrehoztak – számolt be közleményben a miskolci önkormányzat.

A nyár folyamán a felhívásra érkezett javaslatok közül a Részvételi Tanács választotta ki azt a 39 szavazásra bocsátható ötletet, amelyekről szeptember 8-tól elindulhat a vita. A miskolciaknak lehetőségük nyílik pro és kontra érvelni az egyes javaslatok mellett vagy ellen, kifejtve az adott témával kapcsolatos általánosabb várospolitikai megfontolásokat, vagy akár helyhez kötött konkrétumokat.

Az ötletek három kategóriára oszlanak és a kategóriák szerint lehet majd 5-5 millió (összesen 15 millió) forintot szétosztani a legjobbak között, közös akarattal. A legtöbb támogatót begyűjtő terveket valósítja majd meg a város a következő időszakban (várhatóan 2023 folyamán).

Ennek az elsődleges fóruma az internetes oldal (a „Részvételi költségvetés” aloldal, az „Ötletek”, valamint a „Szavazás” menüpontok), de aki inkább „offline”, azaz személyesen szeretne hozzászólni, tájékozódni, netán szavazni, az is megteheti: a Részvételi Pontok bármelyikén, amelyek a város több részén nyíltak idén (listájuk, elérhetőségük szintén a weboldalon található).

Hirdetés
Hirdetés