Hirdetés

Hirdetés

Emberközeli fejlesztések Miskolcon

borsodihir.hu

2022.09.02. 11:54

Emberközeli fejlesztések Miskolcon
(Fotó: Veres Pál Facebook-oldala)

Elkészítették a következő hétéves fejlesztési tervet.

Hirdetés

Júliusban elkészült Miskolc következő hétéves fejlesztési terve – adta hírül Veres Pál polgármester a Facebook-oldalán. Úgy fogalmazott, a városnak emberközeli fejlesztésekre van szüksége, valamint újításokra, amelyeknek középpontjában a miskolci emberek és közösségek állnak. Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke szerint Miskolc tervei illeszkednek és összhangban vannak a megyei önkormányzat területfejlesztési céljaival.

A fejlesztések alapjául szolgáló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) és a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP) foglalják össze a város jövőképét, valamint fogalmazzák meg azokat az irányvonalakat és fókuszpontokat, amelyek a városfejlesztés szempontjából prioritást élveznek.

Veres Pál azt írta, Miskolc az egyetlen kiemelt státuszú település a megyében, ezért a TOP Plusz program keretében 31,8 milliárd forint támogatást hívhat le a következő években. Hozzátette, a források igénybevételéhez kapcsolódó elvárás, hogy az adott település rendelkezzen városfejlesztési stratégiával, előkészített programokkal, ezért az önkormányzat már 2021 őszén megkezdte felkészülését a támogatási összegek fogadására. 

A városvezető kiemelte, a következő időszak fejlesztéseinek zászlóshajói az Avastető-továbbfejlesztés, a városrészi központok funkcionális fejlesztése, a Szent István tér komplex átalakítása és megújítása, Szinva „zöld folyosó” kialakítása, Martinkertváros és Szirma városrészek csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése, a kerékpárúthálózat bővítése és belterületi utak felújítása.

Miskolcfejlesztési terv

Hirdetés

Hirdetés