Hirdetés
Hirdetés

Kedvezményes földgázhoz juthatnak a miskolciak

| 2022. 09. 15. | 10:25:00
A jegyző által kiállított hatósági bizonyítványra van szükség.
Kedvezményes földgázhoz juthatnak a miskolciak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nagy-Miskolc program fontos része a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag, amelynek lényege, hogy tovább bővítsék az itt élő családok segítésére. A városvezetés továbbra is fontosnak tartja, hogy ne hagyja magára a miskolci családokat. A családi fogyasztó közösségek számára megnyílt kedvezményes földgáz igénybevételének segítése is ezt a célt szolgálja – olvasható a miskolci polgármesteri hivatal közleményében.

Mostantól a legfeljebb négylakásos, de közös mérőórával rendelkező, nem társasházi vagy lakásszövetkezeti lakóingatlanokban élők is igénybe vehetik lakásonként külön-külön is az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat.

 

A Magyar Közlönyben szeptember 9-én jelent meg, hogy ehhez az ingatlan lakásainak számáról az önkormányzatok jegyzője állít ki, csak erre a kedvezményre jogosító hatósági bizonyítványt. A kormányrendelet szerint ezzel új hatáskört és feladatkört kapnak a jegyzők. A hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elektronikusan, postai úton vagy személyesen a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáiban lehet benyújtani.

Ehhez formanyomtatvány is rendelkezésre áll, mely elérhető a www.miskolc.hu honlapon vagy az ügyfélszolgálati irodákban. 

A jegyző a hatósági bizonyítványt a kérelem beérkezésétől számított 8 napon belül, helyszíni szemle alapján állítja ki, amennyiben a lakás kialakítása megfelel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997.(XII.20) Korm.rendelet 105.§-a szerinti lakás meghatározásnak.

Hirdetés
Hirdetés