Hirdetés

Hirdetés

Mintegy 3,5 milliárd forintból fejleszt a Miskolci Egyetem

MTI

2022.09.30. 17:49

Mintegy 3,5 milliárd forintból fejleszt a Miskolci Egyetem
(Fotó: illusztráció)

Kiemelt figyelmet fordítva a nőkre.

Hirdetés

Mintegy 3,5 milliárd forintot nyert el a Miskolci Egyetem az oktatás digitális fejlesztését szolgáló négyéves projektre - közölte a felsőoktatási intézmény pénteken. A közlemény szerint a Széchenyi Terv Plusz pályázatán nyertes projekt idén júniusban kezdődött és 2026 áprilisáig tart. Ezalatt a digitális oktatás módszertanának kidolgozása, a gyakorlati oktatást segítő digitális infrastruktúra fejlesztése, valamint az információtechnológia használatához kapcsolódó hallgatói és oktatói készségek megalapozása történik meg.

A projekt része az informatikai hálózatfejlesztés, a digitális eszközpark megújítása és kapacitásbővítése, illetve egy intézményi szintű egységes, zárt rendszerű távolléti és hibrid oktatást támogató környezet megteremtése. Az informatikai hálózaton megvalósuló képzésekhez e-learning tananyagfejlesztés társul, amely hallgatói támogatási rendszerrel bővült, kiemelt figyelmet fordítva a nőkre, valamint a hátrányos helyzetű és a fogyatékossággal élő hallgatókra - írták.

Hozzátették: a megvalósítandó fejlesztés olyan oktatási innovációs elemeket is tartalmaz, mint a mesterséges intelligencia használata, a képzésekben megszerezhető kompetenciák munkaerőpiaci igényeken alapuló fejlesztése, valamint a gyakorlati oktatást szolgáló komplex tudásbázis összeállítása.

miskolci egyetemfejlesztés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés