Hirdetés

Hirdetés

Adománygyűjtésbe kezd a Miskolci Nemzeti Színház

MTI

2022.10.21. 13:58

Adománygyűjtésbe kezd a Miskolci Nemzeti Színház
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Azért, hogy január elsejétől is nyitva maradhassanak.

Hirdetés

Béres Attila, a színház igazgatója az intézmény rendkívüli sajtótájékoztatóján, október 21-én elmondta, hogy november elsejétől a Kamara és a Játékszín zárva lesz az elszabaduló energiaárak miatt, minden előadást a Nagyszínházban és a Csarnokban tartanak meg. Hozzátette, a színházban jelenleg nincs fűtés és valószínűleg október végéig nem fognak távfűtést használni, novembertől pedig a kormány által előírt tizennyolc fokot fogják az intézményben tartani. Decemberben két premierjük lesz, A miniszter félrelép és az Ének az esőben. A bérleteseket a változások nem érintik és a változtatások miatt biztosítottnak látják azt, hogy december 31-ig minden műsorra tűzött előadást meg tudnak tartani.

Január elsejétől a színház alapításának 200. évfordulóját ünneplik, emiatt nem szeretnék, hogy az intézmény bezárjon a jövő évben.

A Miskolci Nemzeti Színház a Miskolci Színházbarátok Egyesületével és a Hódolván Tháliának alapítvánnyal közösen arra kéri a város lakóit és minden színházat szerető embert: a kétszáz évvel ezelőtti összefogáshoz hasonlóan segítsenek, hogy továbbra is nyitva maradhasson az intézmény. A színház működését a Hódolván Tháliának alapítványon és a jougyekert.hu weboldalon keresztül lehet támogatni. A színház igazgatója hozzátette, hogy folyamatosan tájékoztatni fogják az embereket, hogyan áll a gyűjtés, és ha elegendő összeg gyűlik össze januárra, akkor teljesen nyitva tart majd a színház. Hozzátette, semmiképpen sem szeretné, ha bezárna az intézmény, így ha kevesebb pénz gyűlik össze, akkor "őrlángon" működnek tovább.

Marien Orsolya, a Miskolci Színházbarátok Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, "most nagyobb nézői szerepvállalásra van szükség, most nem elég a részvétel és a taps".
MiskolcMiskolci Nemzeti Színházadománygyűjtés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés