Hirdetés

Hirdetés

Nem csak a tanárokért demonstráltak Miskolcon

borsodihir.hu

2022.10.14. 20:59

Nem csak a tanárokért demonstráltak Miskolcon
(Fotó: Mocsári László/minap.hu)

Diákok, szülők, szakszervezeti tagok mondták el véleményüket.

Hirdetés

A szervezők körülbelül 1500 ember részvételére számítottak előzetesen – nagyjából ekkora tömegnek kellett összegyűlnie, hogy a péntek délutáni élőláncban összeérjen a Miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Földes Ferenc Gimnázium – írja a minap.hu. A mai esemény arról szólt, hogy miskolci diákok, tanárok és szülők "forrtak" össze, hogy kiálljanak nem pusztán a tanárok béréért, hanem a gyermekek jövőjéért.

Elmondta véleményét több szülő, valamint Kiss Krisztina, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke; Pilz Olivér, a Tanítanék mozgalom képviselője; Szűcs Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének Észak-magyarországi regionális ügyvivője, továbbá Molnár Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) megyei szervezetének elnöke.

A diákok nevében Sziklai Réka és Jeviczki Soma szólalt fel. Azt hangsúlyozták, hogy nem jókedvükből vannak itt a fiatalok, hanem "mert kell", mert érzik "az oktatás utolsó, elhaló szívdobbanásait". Szóltak azokhoz is, akik apátiában, otthonról figyelik az eseményeket, de "eljött az idő, amikor választanotok kell a helyes és a könnyű út között".

MiskolcbéremelésdiáktüntetésSzolidaritás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés