Hirdetés

Hirdetés

A mostani szombat munkanap, hogy két hét múlva a hétfő szabad legyen

2022.10.13. 12:23

A mostani szombat munkanap, hogy két hét múlva a hétfő szabad legyen
(Fotó: illusztráció)

Ez a második ilyen idén. Korábban sokkal több volt.

Hirdetés

2002-ben csak két szombatot kell ledolgozni, az egyik már megvolt márciusban, a második pedig a soron következő szombat, azaz október 15. Korábban több olyan év is volt, amikor öt vagy hat szombatot minősítettek hivatalos munkanappá.

A mostani szombaton a Mindenszentek előtti napért kell áldozatot hozni, az ugyanis pihenőnap lesz, azaz október 31-én hétfőn nem kell majd dolgozni a „rendes” alkalmazottaknak. Manapság ugyanis már egyre több munkakörben – és nem csak a szolgáltatóiparban vagy az egészségügyben – a szombat és a vasárnap is ugyanolyan munkanap, mint a kedd, vagy a szerda, így sokan nem a hivatalos munkaszüneti napok listájával kelnek és fekszenek.

Mindenesetre változik a vonatok és a buszok közlekedése a szombati munkanap-áthelyezés miatt. A vonatok október 14-én, pénteken a munkanapi, október 15-én, szombaton a pénteki menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai pénteken a hét utolsó munkanapjára és iskolai előadási napra, szombaton pedig a munkanapra, iskolai előadási napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

szombatmunkanap

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés