Hirdetés

Hirdetés

Több mint hatezer miskolci háztartásnak segítenek

borsodihir.hu

2022.10.10. 11:54

Több mint hatezer miskolci háztartásnak segítenek
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Az igénylők ingyenesen kapják az energiatakarékos izzókat.

Hirdetés

Az elmúlt héten lezárult a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomagban meghirdetett LED-csereprogram – az ingyenesen kérhető, energiatakarékos fényforrásokra olyan nagy volt az igény, hogy az eredeti, szeptember 30-i jelentkezési határidőt egy héttel meghosszabbították – tudatta az önkormányzat.

Mint írták, az újabb határidő lejártáig hatezernél is többen regisztráltak a CYEB jóvoltából Miskolcon is elérhető csereprogramra, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni.

A korszerűbb izzók alacsonyabb villanyszámlát, éves szinten pedig akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthetnek a miskolci családoknak. Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban a CYEB szentendrei raktárában személyesen győződött meg arról, hogy a programnak köszönhetően minden pályázó miskolci családnak jut majd LED-izzó. Az eddig sosem látott mértékű infláció, az árak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése és az amiatt bekövetkezett rezsiárrobbanás miatt családok sokasága kerülhet nehéz helyzetbe Miskolcon is, a városvezetés és az önkormányzat – amelynek szintén meg kell küzdenie az elszabadult energiaárakkal és a kiszámíthatatlan gazdasági környezettel – éppen ezért próbálja erőn felül teljesítve segíteni a miskolciakat.

A LED-csereprogramban Miskolcon összesen több mint 70 000 energiatakarékos izzót osztanak ki az igénylőknek. Arról, hogy az egyes átvételi pontokon pontosan mikor lesz lehetőség a fényforrások étvételére, rövidesen tájékoztatást adunk majd.
MiskolcLED-csereprogram

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés