Hirdetés
Hirdetés

Több mint hatezer miskolci háztartásnak segítenek

| 2022. 10. 10. | 13:54:00
Az igénylők ingyenesen kapják az energiatakarékos izzókat.
Több mint hatezer miskolci háztartásnak segítenek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt héten lezárult a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomagban meghirdetett LED-csereprogram – az ingyenesen kérhető, energiatakarékos fényforrásokra olyan nagy volt az igény, hogy az eredeti, szeptember 30-i jelentkezési határidőt egy héttel meghosszabbították – tudatta az önkormányzat.

Mint írták, az újabb határidő lejártáig hatezernél is többen regisztráltak a CYEB jóvoltából Miskolcon is elérhető csereprogramra, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni.

A korszerűbb izzók alacsonyabb villanyszámlát, éves szinten pedig akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthetnek a miskolci családoknak. Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban a CYEB szentendrei raktárában személyesen győződött meg arról, hogy a programnak köszönhetően minden pályázó miskolci családnak jut majd LED-izzó. Az eddig sosem látott mértékű infláció, az árak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése és az amiatt bekövetkezett rezsiárrobbanás miatt családok sokasága kerülhet nehéz helyzetbe Miskolcon is, a városvezetés és az önkormányzat – amelynek szintén meg kell küzdenie az elszabadult energiaárakkal és a kiszámíthatatlan gazdasági környezettel – éppen ezért próbálja erőn felül teljesítve segíteni a miskolciakat.

Hirdetés
Hirdetés