Hirdetés
Hirdetés

Életműdíjat kapott a miskolci professzor

| 2022. 12. 19. | 20:37:00
Roósz András kiemelkedő eredményeit ismerték el.
Életműdíjat kapott a miskolci professzor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a 2022-es Gábor Dénes-díjakat Budapesten. A december 19-i, hétfői ünnepségen életműdíjat kapott Roósz András kohómérnök, a Miskolci Egyetem professzor emeritusa, a hazai fémes anyagtudományi kutatás és fejlesztés területén elért kiemelkedő eredményeiért - írja a minap.hu.

A technológiai innováció, valamint a műszaki és mérnöki kutatómunka terén mutatott kiemelkedő teljesítményeket elismerő Gábor Dénes-díjakat Kövér László az Országgyűlés elnöke, Freund Tamás az MTA elnöke, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Farkas Sándor parlamenti államtitkár, Czigány Tibor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora, valamint a Novofer Alapítvány képviselői adták át a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) dísztermében.  

A Novofer Alapítvány által alapított, immáron 34. alkalommal átadott Gábor Dénes-díjban és életműdíjban 2022-ben kilenc tudós, kutató és feltaláló részesült. Az elismerést napjainkig több mint kétszázhatvan szakember vehette át.

A minap.hu információi szerint a kiemelkedő díjjal Roósz András professzorral együtt, eddig mindössze három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakembert ismertek el. A professzor emerituson kívül F. Kovács Lászlót a BorsodChem akkori vezérigazgatóját és Prof. Dr. Tóth Lászlót, a Miskolci Egyetem egykori professzorát. 

Hirdetés
Hirdetés