Hirdetés
Hirdetés

Cigarettakérés Miskolcon: nagy baj lett belőle

| 2023. 01. 17. | 10:29:00
Ittasak voltak az elkövetők.
Cigarettakérés Miskolcon: nagy baj lett belőle
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 35 éves férfi ellen kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt. 

A vádirat szerint a vádlottak 2022. január második felében, délután, ittas állapotban sétáltak Miskolc belvárosában. Két férfit megszólítottak, cigarettát kértek tőlük, mivel nem tudtak adni nekik, szidalmazni kezdték őket. A fiatalabb vádlott az egyik férfit többször megrúgta, megütötte és leköpte. Társa a másik férfival veszekedett, majd megütötte, ezt a férfit a fiatalabb elkövető is megütötte. A sértettek védekeztek, így dulakodás alakult ki, melynek következtében mindannyian a földre kerültek. Amikor felálltak, az idősebb férfi újból megrúgta az egyik sértettet. Az egyik sértett ismét a földre került, mire az idősebb férfi, amikor éppen felállt, ököllel, olyan erővel ütötte arcon, hogy megtántorodott és a mobiltelefonja kiesett a zsebéből. A telefont a fiatalabb elkövető felvette, majd társával együtt azt eltéve, elhagyták a helyszínt.

A vádlottak tovább mentek egy belvárosi térre, ahol három gördeszkázó férfiba kötöttek bele cigarettakérés ürügyén. Nem adtak nekik, ezért szidalmazták őket, a fiatalabb vádlott elvett egy gördeszkát, fenyegetőleg felemelte, majd egy bokorba dobta.

A bántalmazott sértettek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek el, azonban könnyű testi sértés vonatkozásában nem terjesztettek elő magánindítványt.

Hirdetés
Hirdetés