Hirdetés

Hirdetés

Állatkerti barangolásra hívnak Miskolcon

MTI

2023.03.23. 20:04

Állatkerti barangolásra hívnak Miskolcon
A kép illusztráció (Fotó: MTI/archív)

Tematikus sétát tartanak a víz világnapja alkalmából.

Hirdetés

A víz világnapja alkalmából tematikus nappal várja a látogatókat a Miskolci Állatkert március 25-én, szombaton.

Drapcsikné Farkas Zsuzsanna, az állatpark zoopedagógusa az MTI-nek elmondta: a Mivíz Kft. és a Miskolci Egyetem közreműködésével egy hat állomásból álló állatkerti sétát állítottak össze, amelyen bárki részt vehet, aki aznap az állatkertbe látogat. A gyalogtúrához szükséges állomásismertető- és pecsétlapokat már délelőtt kilenc órától elkezdik kiosztani az érdeklődőknek, így az időben érkezők biztosan nem maradnak le a barangolásról.

Érdemes összeszedni állomáshelyek bélyegzőit, hiszen az összegyűjtött pecsétekért az út végén a legkisebbeket meglepetés várja - emelte ki a zoopedagógus.

A séta hat állomása alatt a látogatók érdekes kísérleteken és bemutatókon keresztül követhetik végig a víz útját egészen annak forrásától a talajba való visszakerülésig. Megtudhatják, honnan ered Miskolc ivóvize, a Tiszta víz, élhető jövő című állomáson pedig az ivóvíz tudatos felhasználásával, beosztásával és védelmével kapcsolatban tanulhatnak új dolgokat. A túra következő megállója az ásványvíz témáját járja körbe, itt olyan kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők, mint hogy mitől ásványvíz az ásványvíz, vagy hogy minden palackozott vizet ásványvíznek nevezhetünk-e

- mondta el Drapcsikné Farkas Zsuzsanna.

A soron következő megállónál a szennyvíz és annak megtisztítása lesz a középpontban. Ezután a látogatók egy olyan állomáson találhatják magukat, ahol arról tanulhatnak, hogyan lehet megelőzni a talajpusztulást és a vízszennyezést, valamint arról, milyen módon szűrődik át a víz a talajrétegen, bejutva így a tiszta ivóvízkészletekbe. A séta utolsó állomásán barlangászok tartanak bemutatót, akik a karszthegységek mélyén térképezik fel az ott található vízkészleteket.

A Miskolci Állatkertben a tematikus séta mellett az érdeklődők látványetetéseken is részt vehetnek, és ha szerencséjük van, a január 25-én született perzsaleopárd-kölyköt is megpillanthatják, hiszen az intézmény honlapja szerint a Ramin nevet viselő állat egyre több időt tölt a szülőszobaként szolgáló odún kívül.

MiskolcMiskolci Állatkertvíz világnapja

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés