Hirdetés

Hirdetés

Elítélték Miskolcon a férfit, aki meg akarta ölni a feleségét

2023.03.20. 17:48

Elítélték Miskolcon a férfit, aki meg akarta ölni a feleségét
(Fotó: illusztráció, Jailhouse)

Megszurkálta az asszonyt, majd önmagával is végezni akart

Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki egy késsel támadt feleségére parasznyai otthonukban.

A megállapított tényállás szerint a cselekmény előtti estén a vádlott egy mintegy 15 cm pengehosszússágú konyhakést készített a párnája alá azzal a szándékkal, hogy megöli feleségét. Másnap, 2022. február 25-én reggel az ágyban fekvő vádlott mellé, neki hátat fordítva visszafeküdt felesége, miután gyermeküket elindította az iskolába. A férfi többszöri kérésére az asszony felé fordult, ekkor elővette párnája alól az eszközt és kis erővel megszúrta a sértett nyakának elülső részét. Az asszony próbált védekezni, miközben a férj több alkalommal ismét megszúrta őt, döntően hátsó testfelszínén, illetve a bal tarkóján. A nő végül kikúszott az ágyból, majd kimenekült a szobából és a ház hátsó részében élő lányához ment, ahol bezárkóztak a szobába.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. A vádlott ezután önmagával is végezni akart, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket ejtett nyakán és mellkasán.

A törvényszék a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. Súlyosító körülményként esett latba, hogy a férfi hozzátartozója sérelmére követte el a cselekményt, valamint így értékelte a törvényszék a sérülésen túli káros következményt is, amely személyi-családi viszonyaik negatív változását jelenti. Súlyosító körülmény volt továbbá az ilyen és hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága is.

Enyhítő körülmény volt ugyanakkor a vádlott megrendült egészségi állapota, az, hogy megbánta tettét és hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

erőszakkéselésítéletMiskolci Törvényszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés