Hirdetés
Hirdetés

Kétszer szúrt egy ittas nő Miskolcon

| 2023. 03. 22. | 09:47:00
Nem először ül majd a vádlottak padján.
Kétszer szúrt egy ittas nő Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 30 éves nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. 

A vádirat szerint a nő 2022 márciusában, éjszaka, miskolci lakásukban italozott az élettársával, valamint a vendégként ott tartózkodó két férfival és nővel. Ittasságánál fogva egyre kötekedőbben viselkedett, féltékenykedett, valamint azt is szóvá tette, hogy a vendégek túl sokat isznak. Miután a társaság távozott, a vádlott folytatta a féltékenykedését, a konyhában az asztalról felvett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, élettársa felé fenyegetően rázni kezdte és folyamatosan szidta, aki hátrált a bejárati ajtó irányába. A vádlott követte, egyre indulatosabb lett, és amikor az élettársa az ajtón megpróbált kimenekülni a lakásból, mellkasának középpontja irányába szúrt. 

A sértett a vállát elfordítva kifordult, így a szúrás a jobb felkarját érte, a vádlott viszont újból megszúrta, ami a jobb karját érte.

A sértett a konyhaasztalhoz ment, hogy egy papírtörlővel csillapítsa a vérzést, a nő ezután is tovább kiabált vele, és a menekülő sértettet a lépcsőházban is követte, de már nem próbálta bántalmazni.

A sértett 8 napon túli gyógytartamú szúrt, metszett izomsérüléseket szenvedett el, azonban, ha a szúrások nagyeret vagy ideget érnek, a sértett közvetlen életveszélyes állapotba kerül, a súlyos sérülés elmaradásának oka a sértett védekező mozdulata.

Hirdetés
Hirdetés