Hirdetés

Hirdetés

Veres Pál: a Diósgyőri vár így nem maradhat!

borsodihir.hu

2023.03.25. 13:26

Veres Pál: a Diósgyőri vár így nem maradhat!
A vár 2019 augusztusában (Fotó: Borsodihír)

Kétmilliárd forint kellene a vártornyok megerősítésére.

Hirdetés

A Diósgyőri vár így nem maradhat! – szögezte le március 24-i Facebook-posztjában Veres Pál. Miskolc polgármestere tudatta, az építkezés leállt, mert a kivitelező nem tudja folytatni addig a munkát, amíg a vártornyok nincsenek megerősítve. Arra pedig pénz kell, pluszforrás, közel kétmilliárd forint. – Erre várunk közel másfél éve – írta a városvezető. – Az igazságügyi szakértői vizsgálat és számos szakértő tanulmánya is alátámasztotta, hogy jogos az igényünk a pluszforrásra, hiszen előre nem látható hibáról van szó, így annak javítási költségét sem tervezhettük be a beruházás költségvetésébe. Ennek ellenére eddig hiába vártunk, de nem adjuk fel. Nem szoktuk! – fogalmazott.

Közölte, a Diósgyőri vár Miskolc egyik jelképe, a város egyik kiemelt turisztikai attrakciója, s így nem maradhat. Veres Pál folyamatosan tárgyal, egyeztet a szakminisztériumokkal, hogy megkapják a pluszforrást, hogy a kivitelezőnek a munkavégzés felfüggesztését követően ne kelljen levonulniuk a munkaterületről, hogy a vár rekonstrukciója befejeződhessen. 

– Dolgozunk azon, hogy az épület ne torzó maradjon, hogy Miskolc, a miskolciak újra büszkék lehessenek a Diósgyőri várra! – zárta gondolatait.
MiskolcDiósgyőrDiósgyőri várVeres Pál

Hirdetés

Hirdetés