Hirdetés
Hirdetés

Hárman egy ellen: rablókat ítéltek el Miskolcon

| 2023. 05. 23. | 19:13:00
Két támadó még fiatalkorú.
Hárman egy ellen: rablókat ítéltek el Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság május 23-án annak a három vádlottnak az ügyében, akik a megállapított tényállás szerint 2022. május 7-én éjszaka együtt italoztak, majd egy miskolci dohánybolt előtt cigarettát kértek a sértettől. A férfi nem tett eleget a kérésnek, ezért az egyik támadó, az elsőrendű vádlott mellkason rúgta, valamint próbálta a földre kerülő sértettet fejbe is rúgni.

A dohánybolt biztonsági őrének közbelépése vetett véget a bántalmazásnak.

Kis idő múlva a társaság ismét összetalálkozott a sértettel, akit a harmadrendű vádlott szó nélkül megütött, majd társaival együtt rugdosták, miközben ruházatát értékek után kutatták át. A vádlottak 60 ezer forint készpénzt és egy mobiltelefont vettek magukhoz, valamint igyekeztek a sértett ezüst karláncait és karóráját is levenni, de nem jártak sikerrel. Egy arra járó autó fényszórója miatt elfutottak.

A terheltek az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

Őket a bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntette, míg az elsőrendű vádlottat ezen túlmenően garázdaság vétsége miatt is bűnösnek mondta ki. A bíróság az  első- és másodrendű, fiatalkorú vádlottakkal szemben 2 év 8 hónap javítóintézeti nevelést rendelt el, míg harmadrendű, felnőttkorú társukat 5 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A terheltek beismerték és megbánták tettüket, amelyet a bíróság enyhítő körülményként értékelt. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát.

Hirdetés
Hirdetés