Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meghirdette 200. évadát a Miskolci Nemzeti Színház

| 2023. 05. 06. | 17:43:00
A csárdáskirálynőt és az Anyegint is színre viszik.
Meghirdette 200. évadát a Miskolci Nemzeti Színház
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Nemzeti Színházban az augusztus 24-én induló bicentenáriumi színházi évadot A tatárok Magyarországban című előadással indítják, amelyet Szőcs Artur rendezésében láthat a közönség – közölte a teátrum.

A Nagyszínházban ezenkívül októberben látható lesz még A csárdáskirálynő című operett Béres Attila rendezésében, valamint decemberben A szálemiek című színmű, melyet Rusznyák Gábor visz színre Arthur Miller A salemi boszorkányok című műve alapján. A kékszakállú herceg vára című operát Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség szintén decemberben, míg a Kölcsönlakás című komédiát Béres Attila viszi a Nagyszínház színpadára a jövő év márciusában - írták.

A Kamaraszínházban szeptemberben Keszég László rendezésében a Berzsián és Dideki című mese, októberben pedig Az üvegcipő című vígjáték lesz látható. Szabó Máté az Ivanon című színművet viszi színpadra jövő márciusban, a Miskolci Balett pedig idén novemberre az Anyeginnel készül, Kozma Attila rendezésében.

A Játékszínben szeptemberben a Hedda Gabler című előadást tekinthetik meg a nézők, Rusznyák Gábor rendezésében, de a Szőcs Artur rendezte Leonce és Léna is műsoron lesz jövő márciusban. A Miskolci Balett jövő áprilisra egy szerelmi történettel készül a tánckedvelő közönségnek. A szerelem hatalma című előadásban "Héloise francia apátnő és Abélard, a messze földön híres tudós pap tiltott, ám sírig tartó szerelmét jelenítik meg a tánc nyelvén".

A tájékoztatás szerint a bérletek megújítása május 16. és 31. között lehetséges, a teljes körű bérletértékesítés pedig június elsején kezdődik.

A miskolci teátrum kétszázadik színházi szezonját egy szabadtéri rendezvénnyel egybekötött évadhirdető eseményen ismertették, amelyen fiatalok, felnőttek és idősek egyaránt találhattak számukra kedvező programot. A rendezvényen néhány előadás kellékeit és díszletelemeit testközelből láthatták az érdeklődők, akiknek lehetőségük volt kérdezni a Művészeti Tanács jelen lévő tagjaitól - közölte a teátrum.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés