Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrnek mondták magukat a miskolci rablók

| 2023. 05. 30. | 11:55:00
Hétmillió forinttal távoztak. Most vádat emeltek ellenük.
Rendőrnek mondták magukat a miskolci rablók
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt. Két vádlott „rendőrség, házkutatás!” felkiáltással, baseballütővel felfegyverkezve bementek a lakásba, az ott tartózkodó férfit földre kényszerítették, majd bezárták a fürdőszobába, közel 7 millió forint készpénzt és értéktárgyakat vittek el. Egy elvett órát elrejtés céljából harmadik társuknak adtak át.

[Beillesztett cikk: Rendőri intézkedésnek álcázott rablás Miskolcon]

A vádirat szerint két férfi 2022. január második felében este, fejükön csuklyát viselve, baseballütővel felfegyverkezve, „rendőrség, házkutatás!” felkiáltással bementek egy miskolci lakásba. Az ott tartózkodó férfit földre kényszerítették, pénzt és a ház előtt parkoló gépjármű kulcsait követelték tőle. A sértett közölte, hogy a tulajdonosok nincsenek otthon, ő csak a kutyára vigyáz, ekkor az egyik támadó a fürdőszobába vitte, ráparancsolt, hogy ne merjen mozdulni, majd rázárta az ajtót.

A két férfi átkutatta a lakást, három különböző sértett sérelmére közel 7 millió forint összeget kitevő eurót, mobiltelefonokat, férfi karórákat, parfümöt vettek el.

Amikor megpróbálták elhagyni a lakást, azzal szembesültek, hogy a beszorult bejárati ajtón keresztül nem tudnak távozni. Ekkor a fürdőszobába zárt sértettet utasították arra, hogy nyissa ki az ajtót, de az neki sem sikerült, így visszazárták a fürdőszobába, majd az ablakon kimászva elmenekültek az épületből.

A vádlottak az elvitt értékeket egymás között fele-fele részben elosztották. Egyikük egy – egyébként hamis márkás – karórát harmadik férfinak adta át azért, hogy rejtse el. A férfi tudta, hogy a karóra bűncselekmény elkövetéséből származik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés