Hirdetés

Hirdetés

Miskolc ismét fesztiválvárossá válik!

borsodihir.hu

2023.06.03. 10:47

Miskolc ismét fesztiválvárossá válik!
(Fotó: Veres Pál Facebook-oldala)

Belvárosi bor-, gasztro-, és sörfesztivált rendeznek.

Hirdetés

Két héttel a Cinefest, nemzetközi filmfesztiválunk után újra élettel telik meg Miskolc belvárosa – tudatta Veres Pál június 3-i Facebook-posztjában. Hozzátete, polgármesterként, a város vezetőjeként büszkén áll a szeptember 22-24. közé tervezett rendezvény mellé. – Hiszek abban, hogy ahogyan a történelemben már sokszor, Miskolc képes újrafogalmazni önmagát és viszonyát a változó világhoz. Legutóbb a 2000-es évek elején jutott kulcsszerep a turizmusnak és a kultúrának, így az egykori acélvárost rövidesen teljesen máshogy kezdték emlegetni és Miskolc turisztikai és kulturális szempontból is igazi négy évszakos várossá tudott válni – írta.

Kiemelte, a márciusi Kocsonyafesztivál, a májusi XI. Avasi Borangolás rekordot döntő látogatószámai, vagy éppen a Miskolci Egyetemi Napok sikerei azt mutatják, hogy igenis jól teszi a város, ha jó ügyek mellé áll.

Ilyen az Avas pincekultúrája, az egyetemmel való kapcsolat, a miskolci sörfesztiválok tradíciója, vagy éppen a napokban oly sok elismerést szerzett miskolci gasztro-kultúra. – Hiszem, hogy ezek az értékek újra felteszik Miskolcot a térképre és egy újabb nagy rendezvénnyel egy arcunkat megmutatva lassan négy évszakos fesztiválváros lehetünk. Hiszek abban, hogy meg kell óvnunk, meg kell becsülnünk és okosan kell használnunk mindent, ami érték, mert ezek a mi értékeink – ezek az az értékek mi vagyunk – fogalmazott a városvezető.

fesztiválMiskolcMiskolci piknik

Hirdetés

Hirdetés