Hirdetés
Hirdetés

A MOL 204 benzinkúton segít a kutyák azonosításában

mti | 2024. 08. 16. | 16:30:00
A program indulása óta több ezer kutyán segítettek.
A MOL 204 benzinkúton segít a kutyák azonosításában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országszerte 204 MOL töltőállomáson található ingyenes chipleolvasó, ahol segítenek az elkóborolt kutyák azonosításában – közölte a MOL.

A közleményben az augusztus 20-i ünnepségek közeledtével felhívják az állattartók figyelmet arra, hogy az erős fény- és hanghatással járó jelenségek, mint például a tűzijáték, sokkolóan hathatnak az állatokra, ijedtségükben elkóborolhatnak. Ennek elkerülésére azt javasolják, hogy a tűzijátékok idejére engedjék be kedvencüket a lakásba, valamint, amennyiben sétálni indulnak, bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon tegyék.

Az elkóborolt állatokat a beültetett mikrochip alapján lehet azonosítani. A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a MOL. töltőállomás-keresőn.

A MOL 2018 óta működik együtt a Vigyél Haza Alapítvánnyal. A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így gyorsan visszakerült a gazdájához.

Hirdetés
Hirdetés