A vendéglátás titkos kulcsa a konyhai higiénia

Nem véletlenül kap óriási jelentőséget a tiszta konyha, hiszen az a megoldás, ami otthon működik, az ipari környezetben biztosan kevésnek bizonyul. Ennek megfelelően olyan alternatívákra van szükség, amik ebben a környezetben is megállhatják a helyüket.
A Flor tisztítószer-kínálatában nem fog csalódni, mert olyan professzionális alternatíva, ami az egyik legjobb választás. Miért mondjuk azt, hogy ez a titkos kulcs? Van egy jó hírük: ebben a cikkben megtalálható a válasz is.
Tartson velünk, és kiderül, hogy az ipari konyhákban miért fontos a megfelelő tisztítószer alkalmazása, és az is, hogy miért nem lehet elegendő erre a célra a háztartási alternatíva. Zárásképpen pedig mutatunk még egy olyan pozitívumot, amire sokan nem is gondolnak, de elengedhetetlen.
Miért fontos a megfelelő termékválasztás az ipari konyhák takarításánál?
Az első és legfontosabb különbség, hogy nem egy fazék leves készül ebédre, hanem bizony olyan mennyiség, ami sokkal makacsabb szennyeződések keletkezését vonhatja maga után. Ráadásul nemcsak néhány órán át, hanem sok esetben reggeltől estig készülnek az ételek.
Akár több ezer adag is elkészülhet egyetlen nap leforgása alatt, ami nem mindig ad arra lehetőséget, hogy minden percben takarítható legyen a konyha. Ez a fajta intenzitás nem háztartási mértékű lerakódásokat eredményez, amit jó esetben a műszak végén lehet csak letakarítani.
Mindennek fényében olyan tisztítószerekre van szükség, amik egyrészt nagy kiszerelésben kaphatók, másrészt a makacs szennyeződések eltávolítására lettek kifejlesztve. Lehet szó a munkaeszközökről vagy a felületekről, mindegyik professzionális kezelést igényel, amihez nem elég a kisbolti változat.
Nem csupán háztartási, hanem ipari-konyhai tisztítószerre van szükség
Hiába gondoljuk, hogy a boltban kapható háztartási alternatíva is jó zsíroldó, mert nagyüzemi körülmények között bizonyulhat gyengének. Persze nem mindegy, hogy milyen szennyeződést kell eltávolítani és milyen felületről, de a mennyiség győz.
Legalábbis ami a főzés intenzitását illeti, tehát olyanra van szükség, ami az órák alatt felhalmozódott zsiradékot és az odaégett ételmaradványokat gyorsan és hatékonyan távolítja el. A hosszan tartó sikálás helyett az a megfelelő, ami gyorsan oldja a zsírt.
Mindemellett gondolni kell arra, hogy a nagy mennyiségű alapanyagok és a lerakódott maradékok a baktériumok melegágyát jelenthetik, így kifejezetten nagy hangsúlyt kell fektetni a fertőtlenítésre. Ez pedig szintén speciális szereket igényel, amik nagyüzemi körülmények között is megbízhatóan megállják a helyüket.
Hatással lehet a berendezések élettartamára a tisztítószer-választás?
A napi takarítással kapcsolatban nem az első gondolatunk a berendezések élettartamának meghosszabbítása, pedig igenis kritikus fontossággal bírhat, hogy olyan készítményeket alkalmazzon a konyha, amik a berendezések élettartamát nem rövidítik le, nem tesznek kárt az eszközökben, gépekben, felületekben.
A Flor kínálatában azok a tisztító és fertőtlenítő alternatívák találhatók, amikkel a felületek kellő odafigyelést kaphatnak, mint például a csúszásmentes padló.










































