Hirdetés

Bedrogozva felgyújtotta haragosa autóját Ózdon

ugyeszseg.hu | 2024. 02. 12. | 09:36:42
Börtönbe zárnák.
Bedrogozva felgyújtotta haragosa autóját Ózdon
Hamar megérkeztek a tűzoltók (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közveszély okozás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlott elszámolási vita miatt haragos viszonyban volt egy férfi ismerősével. Az elkövető 2022 áprilisában, éjszaka marihuánát fogyasztott, majd hajnalban az ózdi lakásán étolajos flakonokat és papírtörlőt vett magához, és elment a haragosa által lakott társasházhoz, amelynek parkolójában állt a férfi autója. A gépjármű a ház alatti garázssoron parkolt, a garázsajtótól mintegy 40 centiméter távolságra.

A vádlott az autó bal hátsó és első kereke előtti aszfaltra különféle éghető tárgyakat helyezett el, amiket meggyújtott. A tűz továbbterjedt az autó hátsó részébe, amely részben kiégett.

A tulajdonos lakásából észlelte a tűzzel járó hanghatásokat, és látta a felcsapó lángokat is, ezért értesítette a tűzoltóságot. A tűzoltók a gépkocsi tüzét még azelőtt eloltották, hogy annak környezetét és személyek életét, testi épségét veszélyeztette volna. Ha a tűz a gépkocsi utasterére is kiterjed, abból a lángok átterjedhettek volna a garázsajtóra, később a garázsra, onnan pedig a garázs fölötti lakásba is. A vádlott cselekménye folytán személyi sérülés nem történt, azonban a tűz tovább terjedése esetén annak reális veszélye fennállt. A cselekmény következtében félmillió forint összegű kár keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.