Hirdetés
Hirdetés

Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez

mti | 2024. 07. 26. | 10:47:02
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
Vitályos Eszter (Fotó: MTI/)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– A kormány döntése alapján könnyebben juthatnak államilag támogatott, elsősorban lakáscélú hitelhez a speciális adózási formát választók és a mezőgazdasági őstermelők – jelentette be a kormányszóvivő július 26-án Budapesten.

Vitályos Eszter a Kormányinfón azt mondta, a speciális adózási formát választók számára a hitelbírálat során nehézséget jelenthet, hogy nem a teljes bevétel tekinthető jövedelemnek, csak annak a jogszabályokban meghatározott része. Ezért nem, vagy csak a szükségesnél kisebb összegben tudják igényelni az adott kölcsönt.

Annak érdekében, hogy az érintett családok könnyebben részesedhessenek az otthonteremtést és a családalapítást támogató lehetőségekben, a kormány lehetővé teszi, hogy bevételük legalább 50 százalékát jövedelmeként vegyék figyelembe a hitelbírálatnál.

Az érintetteknek csak egy év társadalombiztosítási jogviszony kell az előírt két vagy három év helyett – tudatta Vitályos Eszter. Ezzel sok ezerrel több speciális adózó és őstermelő számára nyílik meg a lehetőség, hogy gyermekvállalásukhoz ilyen segítséget is igénybe vehessenek – hangsúlyozta a kormányszóvivő.