Hirdetés
Hirdetés

Brutális gyilkosság Bódvalenkén: bíróság elé áll a tettes

Borsodihír | 2024. 03. 23. | 16:04:14
Késsel végzett 74 éves áldozatával.
Brutális gyilkosság Bódvalenkén: bíróság elé áll a tettes
A férfi elégette a ruháit (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március 25-én előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, akit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a vádlott nagyobb összegű adósságot halmozott fel, melyet nem tudott törleszteni. Elhatározta, hogy a vele azonos borsodi településen lakó 74 éves, egyedül élő asszonytól kér kölcsön. 2022 decemberében éjszaka elment a sértett házához, átmászott a kerítésen és a hátsó lakrész bejárati ajtaján kopogtatott. A nő kinyitotta az ajtót, beengedte a vádlottat és kérdőre vonta őt, majd – miután a férfi közölte, hogy pénzre van szüksége – távozásra szólította fel.

A vádlott ekkor a szobában lévő polcról felvett egy 10 cm pengehosszúságú kést és az eszközt a kezében tartva folytatta a követelőzést. A sértett továbbra is ellenállt, megpróbálta a lakásból kitolni a vádlottat, meglökte, közben folyamatosan kiabált, hogy hívja a rendőröket. A vádlott erre több alkalommal nyakon szúrta az asszonyt.

A sértett a szúrások ellenére még védekezett, dulakodott a vádlottal, mindketten földre kerültek, majd a férfi leszorította a sértettet és újból többször, testszerte megszúrta. A terhelt a földön fekvő nőt több esetben meg is rúgta, fejét, felső testét megtaposta, ezután a lakásban készpénz után kutatott, de semmit sem talált, így az asszonyt hátrahagyva távozott az ingatlanból. A kést és a cselekmény során viselt ruházatát otthonában elégette. A néhai sértett a helyszínen elhunyt.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.