Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalódás! A sereghajtó ZTE Miskolcon ütötte ki a DVTK-t

| 2023. 12. 03. | 17:10:59
A második félidőben a ZTE hármat rúgott a nagyon gyengén játszó DVTK-nak.
Csalódás! A sereghajtó ZTE Miskolcon ütötte ki a DVTK-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A ZTE FC együttesét fogadta a DVTK az OTP Bank Liga 15. fordulójában december 3-án délután. A mérkőzés favoritja egyértelműen a vendéglátók voltak, hiszen a találkozó előtt az eddig begyűjtött 20 ponttal a tabella hetedik helyén álltak, míg a vendégek 11 egységgel a tizenkettedik, tehát az utolsó helyet foglalták el. A meccs kezdése előtt a középkori zenére ezúttal is körbelovagolta a pályát az évszázadokkal ezelőtti időket idéző ruhába bujtatott lovag.

Már a mérkőzés elején egyértelmű volt, hogy a hazaiak lesznek a kezdeményezőbbek, míg a vendégek a védelemre összpontosítanak és inkább a kontrákkal igyekeznek majd veszélyeztetni. A két csapat hét-nyolc percig gyűrte így egymást említésre méltó esemény nélkül. A változást Acolatse jobb oldali akciója hozta, amikor egy remek indítás után 14 méterről lőtt a vendégek kapuja mellé. Ez kimozdította a zalaiakat is a védekező pozícióból, és ők is próbálkoztak a támadásépítéssel, amelyek rendre elhaltak a DVTK tizenhatosa közelében. A hazai gárda irányította ugyan a játékot, de vagy a lendület fogyott el a támadás végére, vagy a kiharcolt pontrúgás utáni helyzetet védekezték le jól a kékmezesek. A gyors Acolatsenek voltak remek megindulásai a jobbszélen, viszont beadásai rendre célt tévesztettek. Közben a ZTE támadásai végén már nem akarta kijátszani a komplett hazai védelmet, 16-20 méterről is próbálkozta, amelyek Ogyincovnak nem okoztak nagy próbatételt. A DVTK fölénye egyre nyilvánvalóbbá vált, ők is kísérleteztek távoli lövésekkel, és támadásaikkal egyre közelebb kerültek Dombó kapujához. Bényei 13 méterről megeresztett bombáját már bravúrral fogta. A 40. percben Pozeg Vancas közeli fejese a bal kapufáról pattant le. A félidő hátralévő részében is a hazai csapat irányított, de nem volt gólhelyzete.

Mintha szünet sem lett volna, az első félidő végi játékkép köszönt vissza a második játékrész elején. A DVTK támadott, amit a ZTE rendre levédekezett, míg a vendégek kezdeményezéseikkel leginkább csak a felezővonalon tudtak átjutni. A félidő közepéhez közeledve eseménytelen, alacsony színvonalú, olykor látszólag minden elképzelést nélkülöző, pontatlan labdaátadásokkal tarkított játék folyt a pályán. Aztán a 65. percben a fellazult hazai védelem között a ZTE végigvitt egy nagyon gyors kontrát és Mim 6 méterről leadott lövése után a felső lécet érintve a hálóban kötött ki a labda (0–1). A gól után a DVTK mestere hármascserével igyekezett felrázni csapatát, míg a vendégeknél kettőscsere volt. A következő helyzet is a vendégeké volt, Bedi 7 méterről kapufát találta el. 

És ismét egy villámgyors ZTE kontra, és már bent is a második. Croizet pontos passza után a 74. percben ismét Mim volt eredményes (0–2). A Diósgyőr hiába kapcsolt nagyobb sebességre, a kapu előtti területet, a középpályás sort is hátra vonva, elzárta előle a zalai gárda. Sarokrúgásai, távolabbi lövései ugyan voltak a hazaiaknak, de ezekkel sem volt szerencséje. Mindeközben a ZTE felszabadultan, lendületesen focizott, és ellenfelénél veszélyesebb helyzeteket teremtett. Az ötperces ráadás végén Ubochioma 22 méterről lőtt még egy nagy gólt, Ogyincov hiába vetődött, a csavart lövés a kapu bal oldalában kötött ki (0–3). Az adódó helyzeteit nagyszázalékban kihasználó ZTE megérdemelten győzött a nagyon gyenge napot kifogó DVTK ellen.

OTP Bank Liga 15. forduló
DVTKZalaegerszegi TE 03 (00)
Miskolc, 3652 néző, v.: Vad II.
Diósgyőri VTK: Ogyincov - Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen - Holdampf, Bényei (Feuillassier, 67.) - Acolatse (Jurek, 73.), Pozeg Vancas (Obounet, 79.), Pernambuco (Lukács, 67.) - Edomwonyi (Kampecisz, 67.)
Zalaegerszegi TE FC: Dombó - Huszti, Evangelu, Várkonyi, Medgyes - Sankovic - Mim (Kovács B., 75.), Bedi, Németh D. (Ubochioma, 66.), Sajbán - Mance (Croizet, 66.)
Gólszerzők: Mim (65., 74.), Ubochioma (93.)
Sárga lap: Stephen (87.), illetve Németh D. (2.), Medgyes (21.), Mim (74.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés