Hirdetés

Cserepes virággal ütötte le a betörőt Ároktőn

birosag.hu | 2024. 02. 07. | 10:29:26
Idős sértettre támadt – letartóztatásban a rabló.
Cserepes virággal ütötte le a betörőt Ároktőn
Repült a szobanövény (Fotó: Pikist)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 3-án a délutáni órákban a gyanúsított bemászott az idős sértett ároktői házának udvarára, és az ingatlanba bement. Az emeleten tartózkodó, mozgásában korlátozott sértett kérdőre vonta, ekkor a gyanúsított – kezében egy nagyméretű bozótvágó késsel – megindult a férfi irányába, és közben pénzt követelt. A sértett védekezésként cserepes virágokat dobált a lépcső tetejéről a gyanúsított felé. A két férfi között dulakodás alakult ki, mely során a gyanúsított a bozótvágó késsel vágott sérüléseket okozott a sértettnek a bal kezén, majd végül a terhelt elesett, mikor a sértett egy újabb cserepes virággal eltalálta őt. A sértett ezt kihasználva lejött az emeletről, és segítséget kérve a szomszédba sietett. Eközben a gyanúsított a házból jogtalanul eltulajdonított 160.000 forint készpénzt, a sértett nevére kiállított tagsági igazolványt, egy géppisztolyhoz tartozó dobtárat, valamint dísztárgyakat.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés – a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei. Emellett tartani lehet attól, hogy – ismerve a sértett lakóhelyét – őt megpróbálná megfélemlíteni, ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. A gyanúsított előélete alapján, továbbá más vele szemben folyó eljárás miatt a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Mezőkövesdi Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezett.