Hirdetés
Hirdetés

Harisnyát húzott a fejére, majd rabolni indult a miskolci nő

Borsodihír | 2024. 07. 08. | 14:21:08
Három és fél év fegyházbüntetésre ítélték az asszonyt. Nem jogerős.
Harisnyát húzott a fejére, majd rabolni indult a miskolci nő
A lába helyett a fejére került (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott július 8-án a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki a fejére fekete harisnyát húzva rabolta ki az idős sértettet.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2023 augusztusában ismerősénél, egy időskorú nő miskolci családi házában alkalmi jellegű háztartási munkákat végzett. Miután észrevette, hogy az asszony a nyakában lévő pénztárcában nagyobb összegű készpénzt tart, elhatározta, hogy megszerzi, ezért megkérte az egyik férfi ismerősét – aki nem tudott a tervéről –, hogy az idős nőt hívja ki beszélgetni az udvarra.

A vádlott az esti órákban – fejére fekete színű harisnyát húzva – bement az ingatlan területére, és az udvaron tartózkodó, a férfival beszélgető sértettet megragadta, a földre rántotta, majd a nyakában lévő pénztárcát kiszakította, és a benne lévő mintegy 50 ezer forint készpénzzel távozott a helyszínről.

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és őt 3 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott fiatal felnőtt korát, súlyosító körülmény volt ugyanakkor, hogy az ilyen és ehhez hasonló cselekmények elszaporodottak.

Az ítélet nem jogerős. 

Hirdetés
Hirdetés