Hirdetés
Hirdetés

Hatgólos meccsen verte a DVTK a Zalaegerszeget, és továbbjutott a Magyar Kupában

| 2024. 02. 27. | 19:26:21
A miskolciaknak elég volt egy félidőnyi focisuli.
Hatgólos meccsen verte a DVTK a Zalaegerszeget, és továbbjutott a Magyar Kupában
Megvan a továbbjutás! (Fotó: Borsodihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc élvonalbeli együttes részvételével rendezik február utolsó hetében a Magyar Kupa nyolcaddöntőjit. A nyolc párosításból elsőként DVTK és a tavalyi kupagyőztes ZTE csapott össze Miskolcon.

A csapatok annak tudatában játszottak, hogy a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a 90 perc után döntetlen az eredmény, 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha az sem hoz döntést, tizenegyespárbaj határoz arról, melyik csapat kerül a legjobb nyolc közé.

A DVTK már a 8. percben megszerezte a vezetést, amikor Jurek jobb oldali szögletét a túlsó saroknál berobbanó Gera Dániel három méterről fejelte a jobb sarokba (1–0). A 13. percben megduplázta előnyét a hazai együttes: Pozeg Vancas lövése megpattant egy védő lábán, ezzel becsapta Dombó kapust, aki nem tudott hárítani, a labda pedig a kapu jobb sarkában kötött ki (2–0). Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor Szabó Levente Pozeg Vancas remek beadását váltotta gólra közelről (3–0).

A szünet után a ZTE nem adta fel, és az 54. percben össze is jött neki a szépítés. Szép akció végén Sajbán 3 méterről helyezett a bal sarokba (3–1). A vendégek ezzel a találattal némi esélyt kaptak arra, hogy tovább küzdjenek, ám mielőtt vérszemet kaptak volna, újabb góllal büntetett a DVTK. A 75. percben Bényei szolgálta ki Edomwonyit, aki 17 méterről lőtt az egerszegi kapu jobb oldalába (4–1). A ZTE még ekkor sem nyugodott bele a vereségbe, és ismét sikerült szépítenie, mégpedig tizenegyesből, Croizet a tizenegyesből ballal a jobb alsó sarokba helyezett (4–2).

Mindez a 83. percben történt, a Diósgyőr pedig labdatartással próbálta „ölni” az időt a hajrában. Ez sikerült, a DVTK így bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC 4–2 (3–0)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 3456 néző. Vezette: Zierkelbach (Theodoros, Horváth)
DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Feuillassier (Pernambuco, 68.), Holdampf, Popadiuc (Vallejo, 61.) Jurek (Bényei, 61.), Szabó L. (Edomwonyi, 61.), Pozeg Vancas. Vezetőedző: Vladimir Radenkovic
ZTE: Dombó –  Lesjak (Mim, a szünetben), Várkonyi, Csóka – Sajbán (Bedi, 75.), Kovács B. (Szankovics, a szünetben), Hadida, Medgyes S. –  Spoljaric (Croizet, 57.), Vogyicska B. – Németh D. (Gruber, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Gera D. (7.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45+2.), Edomwonyi (75.), ill. Sajbán (54.), Croizet (83. –11-esből)

Hirdetés
Hirdetés