Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Késsel hadonászott a miskolci, aki alkoholt akart lopni

Borsodihír | 2024. 07. 04. | 12:18:32
Letartóztatták.
Késsel hadonászott a miskolci, aki alkoholt akart lopni
Fenyegetőzött (Fotó: Illusztráció, Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki késsel hadonászva próbálta megszerezni a szeszes italt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy miskolci áruházban a nála lévő bevásárló táskába rejtett 5 üveg különböző márkájú szeszes italt, melyekről az áruvédelmi címkét korábban eltávolította. A gyanúsított fizetés nélkül igyekezett távozni az üzletből, azonban a biztonsági őr észlelte cselekményét és feltartóztatta, majd egy külön helyiségbe kísérte.

A gyanúsított ezt követően annak érdekében, hogy a szeszes italokat meg tudja tartani, kést rántott, a dolgozókat megszúrással fenyegette, így ki tudott jutni az épületből.

A biztonsági őrök egy – a cselekményt észlelő – vásárlóval együtt üldözni kezdték a gyanúsítottat, aki a késsel tovább fenyegetőzött. A terhelt menekülés közben elesett, az eszközt elejtette, őt a biztonsági őrök utolérték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas rablás bűntettének a megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel, amely 5 évtől 10 évig terjed, a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Személyi és vagyoni körülményei, valamint kedvezőtlen előéleti adatai alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezeket mérlegelve a bíróság július 4-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés