Hirdetés
Hirdetés

Két távozó és egy érkező a DVTK-nál

| 2024. 06. 12. | 16:27:40
Mattyasovszky Gergely érzékeny veszteség lehet.
Két távozó és egy érkező a DVTK-nál
Mattyasovszky Gergely személyében egy válogatott játékos távozik Miskolcról (Fotó: dvtk.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távozik a jégkorong Erste Ligában szereplő DVTK Jegesmedvéktől Mattyasovszky Gergely és az amerikai Nolan Vesey, míg Rétfalvi Kristóf érkezik.

A klub szerdai bejelentése szerint a saját nevelésű Mattyasovszky már a januári szerződéshosszabbítási tárgyalások során jelezte, hogy máshol képzeli el karrierjének folytatását. A 2019/20-as idényben - amikor a miskolciak a szlovák élvonalban indultak - 18 esztendősen debütált a felnőttek között. Az utóbbi három évben sok jégidőt és rendszeres játéklehetőséget kapott, 129 Erste Liga-mérkőzésen játszott, ezeken összesen 17 gólt lőtt és 31 gólpasszt adott.

Szintén távozik a csatár Vesey, akivel nem hosszabbítottak. Ő januárban érkezett, 12 találkozón 2 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki.

Rétfalvi Kristóf a DEAC-ból igazolt át a DVTK-hoz. A debrecenieket Hári Norbert is elhagyja és a 2017/18-as szezon után újra a Dunaújvárosi Acélbikák HK játékosa lesz.

Az UTE-ból a Budapest Jégkorong Akadémiához kerül Szabó Dániel, míg Németh Attila továbbra is a magyar bajnok FTC csapatában játszik.