Hirdetés
Hirdetés

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot

24.hu | 2024. 03. 28. | 12:07:39
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Tanúként hallgatták ki Varga Juditot
Varga Judit (Fotó: Facebook/Varga Judit)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 24.hu beszámolója szerint tanúként hallgatták ki Varga Judit volt igazságügyi minisztert a Központi Nyomozó Főügyészségen március 27-én, szerdán. Ezt Fürcht Pál főügyész, a KNYF vezetője közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A portál emlékeztet: ezt azután hirdették meg, hogy kedden reggel Magyar Péter, Varga volt férje közzétett egy titokban rögzített hangfelvételt, amelyen a volt miniszter arról beszélt neki, hogy „Rogán Antalék kihúzatták magukat” a Schadl-Völner-ügy ügyészségi irataiból.

A KNYF vezetője azt nem közölte, hogy Varga miről beszélt, de szerinte ha lesz eredménye a nyomozásnak, részletesen tájékoztatják a közvéleményt. Azt azonban elmondta, hogy korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása a gyanú, ami miatt nyomoznak Magyar Péter állításai alapján.

A vádra – ami Varga Judit volt miniszter szájából is elhangzott –, hogy Rogán Antalék kihúzattak részeket az ügyészségi iratokból, a főügyész azt mondta, „nagyon örülne egy olyan szekrénynek, amiből kiesnek a bizonyítékok”, és azokból vádat lehet emelni, de ez nem így működik: helyette tanúkat hallgatnak ki. A vádiratba pedig az kerül be a nyomozás végén, amit bizonyítani tudnak. De – mondta – ez nem azt jelenti, hogy egyes bizonyítékok süllyesztőbe kerülnek - írja a 24.hu.

Varga Judit majd' két órán át vallott Magyar Péter házassági tetteiről
Fizikai és lelki abúzusokról is beszélt.
Varga Judit: „Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve”
Azonnal reagált a volt igazságügyi miniszter.
Magyar Péter a volt feleségének: „Ne félj, az igazság felszabadít”
Gulyás Gergely, volt barát is megírta a magáét.
Magyar Péter nyilvánosságra hozta a volt feleségével lezajlott beszélgetés felvételét
Állítólag titokban rögzítette.
Hirdetés
Hirdetés