Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körkép a babavilágban. Melyik a legjobb babakocsi?

Borsodihír | 2024. 04. 29. | 09:16:51
XXX
Körkép a babavilágban. Melyik a legjobb babakocsi?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok szülő felteszi ezt a kérdést, amikor babakocsi-választás előtt áll. Azonban erre nincs egyszerű válasz. A döntést érdemes a családi igények és elvárások mentén meghozni. Nem feltétlenül az alapján, hogy másnak mi volt praktikus.

Milyen elvárásaid lehetnek?

A Mamilla bababoltban a babakocsi kínálatot mindenképp nézd meg, mert csak jó minőségű, megbízható márkákkal foglalkoznak. Nem kell attól félni, hogy a választott járgány már az első út során feladja a harcot. Sajnos mi hallottunk már ilyet másoktól.

A minőségi anyagokból készült, a praktikus babakocsi nagy mértékben megkönnyíti majd a hétköznapokat a kisbabád születése utáni években. Képzeld csak el, hogy milyen boldogság lesz az első séta a parkban vagy az utcán. Benne a család legújabb tagjával. Viszont kellemetlen élmények melegágya is lehet, ha nem jó minőséget, nem megfelelő kerekekeket, vagy túl nehéz kocsit választottál.

Fontos tényezők a döntésben

Azért, hogy te biztosan ne járj így, nézzük meg, hogy milyen tulajdonságok lehetnek fontosak, milyen paramétereket válassz ki előre!

  • Sport vagy városi

Nagyon sok függ attól, hogy milyen az életmódod. Ha gyakran túrázol, akkor lehet, hogy egy terep kerekekkel felszerelt, masszív és sportos változat a legjobb választás számodra. Viszont más a helyzet, ha a betondzsungelben élsz. Ilyenkor előnyös lehet egy könnyen emelhető és jól manőverezhető kompakt típus.

  • Helyi adottságok

A döntésben jelentős szerepe lehet annak is, hogy hol tudjátok majd tárolni a babakocsit. Illetve azt is gondoljátok végig, hogy az autótoknak mekkora a csomagtartója. Hiszen nagy probléma, ha túl nagy helyet foglal, esetleg nehéz szállítani. Biztos tudod azt is, hogy merre fogsz majd a mindennapok során közlekedni vele. Ha az útvonalon rendszeresen meg kell majd emelni a járgányt, akkor nem lesz mindegy a súlya sem. 

  • Védelem és kényelem

Vannak olyan lengéscsillapítós, nagykerekű típusok, amikkel kavicsos terepen is könnyű közlekedni. De ha ezt a nagy kocsit egy kicsi lifttel kell hazavinned, akkor hiába a kényelmes séta, kényelmetlen lesz a mindennapos használata. Az sem mindegy, hogy a csodajárgány megfelelően van-e kipárnázva, vagy megfelel-e a biztonsági előírásoknak. Ezeknek is érdemes utánanézni.

  • Extra felszereltség

Nagyon sok olyan kiegészítő van, amik hozzájárulhatnak a kényelemhez. Ilyen mondjuk a nagy csomagtartó, a pohártartó, kapaszkodó, a testvérfellépő, szúnyogháló, esővédő vagy a napernyő. Így azt is el kell döntened, hogy ezek közül mi lehet fontos a számodra.

Készíthetsz listát is

Ha vásárlás előtt állsz, akkor érdemes összeírni a fontos szempontokat egy papírra. A gyakorlatiasságot előtérbe helyezve sorold fel azokat a jellemzőket, amelyek lényegesek számodra! De ne felejtsd el kigondolni az árkategóriát sem, mert ez is kell az ideális döntéshez.

A megfogalmazott szempontok alapján bátran kérj segítséget szaküzletben! Személyes tanácsadást követően könnyebben áttekinthető lesz a különböző modellek széles választéka. Ezáltal egyszerűbb lesz megtalálni az igényeidnek és az elvárásaidnak megfelelő babakocsit a piacon.

Hirdetés
Hirdetés