Hirdetés
Hirdetés

Láncfűrésszel fenyegette szomszédját Legyesbényén

Borsodihír | 2024. 02. 28. | 17:53:11
Több mint másfél év börtön vár rá.
Láncfűrésszel fenyegette szomszédját Legyesbényén
Be is indította az eszközt (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 28-án ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2021 júniusában Legyesbényén verekedésre szólította fel szomszédját, majd egy beindított láncfűrésszel bement annak portájára. Az ott tartózkodó két sértett férfi a vádlott fenyegetésére menekülni kezdett, egy autóba ültek be. Miután a sofőr a gépjárművel hátramenetben elindult, a vádlott felvett a földről egy téglát és megdobta a mozgásban lévő gépkocsi első lökhárítóját. Ezt követően a terhelt a még mindig nála lévő láncfűrésszel az autó jobb hátsó burkolati elemén horpadásos-karcolásos sérülést idézett elő.

A vádlott a gépjármű megrongálásával a sértettnek mintegy százezer forint összegű – meg nem térült – kárt okozott.

A férfi közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, s egyúttal a gépjárműben ülő sértettek életét, testi épségét is veszélyeztette. A bíróság a vádlottat közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt 1 év és 8 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a sértetti megbocsátást, míg súlyosító körülményként esett latba a vádlott önhibából eredő ittas állapota, továbbá az, hogy jelen cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot fenntartott nyilatkozattételre, a vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Hirdetés
Hirdetés