Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter pártot alapít; most ismertette a 12 pontját

Cívishír | 2024. 03. 15. | 16:48:20
„Magyarország nem a Rogán Antalok, Tiborcz Istvánok, nem az oligarchák és nem is a Döbrögik országa.”
Magyar Péter pártot alapít; most ismertette a 12 pontját
Magyar Péter március 15-én (Fotó: Magyar Péter live)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sehonnai bitang ember, ki hogyha kell, halni nem mer – így kezdte március 15-i beszédét Magyar Péter. Varga Judit exférjének színpadra lépését több ezer ember tapsolta meg Budapesten, az Andrássy úton, miközben több mint hatvanezren követték mondandóját az interneten. A Diákhitel Központ egykori vezetője szerint a márciusi ifjak olyan országot akartak, ahol nincsen cenzúra, szabad a sajtó, ahol megszűnnek az úrbéri viszonyok, ahol függetlenek a bíróságok, és a legfontosabb a béke, a szabadság, az egyenlőség és a testvériség. – Hiszem és tudom, hogy a magyarok többsége egyetért azzal, Magyarország nem a Rogán Antalok, Tiborcz Istvánok, nem az oligarchák és nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadiak, Arany Jánosok, Márai Sándorok és a Lúdas Matyik hazája – mondta Magyar. Kiemelte, nem mehet így tovább, mert morális, politikai és gazdasági válság van Magyarországon. A magyarok többségének megingott a bizalma az országot irányító politikai elitben.

Magyar közölte, az uniós pénzek ellenére hazánk az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa lett. Eközben a kormány milliárdos támogatásokat ad a globális nagytőkének, és összeszerelő gyarmattá teszik hazánkat.

Magyar azt mondta, az oktatás nem megfelelő, az egészségügy helyzete romokban. Szükséges csatlakozni az Európai Ügyészséghez, le kell váltani a legfőbb ügyészt, ellenőrizni kell az EU-s pénzek felhasználását. A családtámogatások ellenére tavaly született a legkevesebb gyerek, a kormány pedig a szabad orvosválasztást is eltörölte. Meglátása szerint a szülésszabályozásról ősz halántékú, pocakos férfiak döntenek, akik semmibe veszik a szülés előtt álló nők kéréseit. Hiába az állami hitelprogram, hiányzik több százezer ember és a külföldön született magyar gyerekek ezrei, elöregedik a társadalom. – A kormány odáig sem jutott el, hogy bocsánatot kérjenek el a bicskei áldozatoktól – mondta a kegyelmi ügyről. Hangsúlyozta, Magyarország és Európa nem választható ketté. Bármilyen hibái is vannak az uniónak, mi ennek a klubnak vagyunk a tagjai. Ahogy Kossuth mondta: „Mindent a népért, mindent a néppel együtt, semmit a népről a nép feje felett. Ez a demokrácia." Demokrácia nélkül lehet élni, csak kevésbé érdemes.

Magyar Péter ő és támogatónak fő célja egy olyan életet kialakítani, ahol a fiatalok mernek gyereket vállalni, el kell indítani a bérlakásprogramot, optimalizálni kell a szülés körülményeit, segíteni kell a munkaerőpiacra való visszatérést, szükséges a minőségi oktatás és a jó egészségügy. Utóbbival kapcsolatban azt mondta, lesz rá pénz, ha nem a rogáni propagandára kell költeni 1309 milliárdot. Meglátása szerint hosszúak a várólisták, az orvosok túlterheltek, hiányoznak a szűrések és az egészséges életmódot népszerűsítő kampányok.

Kijelentette, útjára indítja a Talpra, Magyarok! közösséget, és ehhez kapcsolódóan politikai pártot is létrehoz. Mindenki csatlakozhat, aki jó szándékú magyar ember, aki a hazájáért akar dolgozni. Úgy fogalmazott, visszavesszük a jelképeinket, közösen felépítünk egy modern országot, ahol mindenki egyenlő, és mindenki szava számít.

Magyar Péter 12 pontja:

  • az egészségügy rendbetétele, az ehhez szükséges pluszforrások biztosítás,
  • az oktatás szabadságának, a tanárok megbecsültségének visszaállítása, magas színvonalú oktatás,
  • a környezetvédelem és fenntarthatóság prioritásként kezelése a jövő generációjának érdekében,
  • a közpénzen folytatott propaganda megszüntetése, a közmédia függetlensége,
  • a 2/3-os szavazásokkal bebetonozott pártfunkcionáriusok menesztése (köztársasági elnök, legfőbb ügyész, alkotmánybírók),
  • az ügyészség függetlensége, gyors és hatékony igazságszolgáltatás,
  • korrupció elleni zéró tolerancia, Európai Ügyészséghez való csatlakozás,
  • Magyarország szuverenitását védő, konstruktív párbeszéd az EU-val és a NATO-val,
  • a nemzeti vagyok alapítványokba történő átjátszásának felülvizsgálata, leállítása,
  • megfelelő gazdasági életkörülmények biztosítása, hogy a fiatalok haza akarjanak költözni,
  • a magyar kkv-k és gazdák védelme, támogatása,
  • a nyugdíjasok emberhez méltó életének biztosítása, az elesettek, a beteg gyerekek, támogatása.
Hirdetés
Hirdetés