Hirdetés
Hirdetés

Megdöbbentőek az emődi csecsemőgyilkosság részletei

| 2023. 02. 28. | 09:11:00
Az anyát végül nem tartóztatták le.
Megdöbbentőek az emődi csecsemőgyilkosság részletei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú nőnek a bűnügyi felügyeletét, akivel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyanúsított február 24-én a kora esti órákban családi házuk udvarán életképes újszülöttet hozott a világra,

a szülést követően pedig ismeretlen eszközzel elvágta a köldökzsinórt, a gyermek száját papírral betömte és a szomszéd telekre átdobta.

A gyanúsított a szülést követően rosszul lett, a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol tagadta, hogy újszülöttnek adott volna életet, az elvégzett orvosi vizsgálat azonban ezt a tényt cáfolta.

A kórház értesítése alapján a rendőrség kutatást végzett a fiatalkorú nő lakóhelyén és a szomszédos ingatlan udvarán, ahol megtalálták a kihűlt állapotban lévő, ellátatlan csecsemőt és kórházba szállították. Az újszülött szakszerű orvosi ellátás ellenére elhunyt.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható súlyos szankció mértékére, illetve a társadalmi környezet várható negatív reakciójára, kirekesztő jellegére figyelemmel megalapozotton fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet azonban a terhelt rendezett családi háttere, valamint életkora ellensúlyoz. A személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés célja a letartóztatásnál enyhébb módon is elérhető, elegendő az, ha a gyanúsított szabad mozgását korlátozzák.

Így a bíróság – az ügyész indítványtól eltérően – a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el március 27-ig.

A végzés nem végleges.

[Beillesztett cikk: A 15 éves emődi lány megszülte, majd magára hagyta gyerekét]

 

Hirdetés
Hirdetés