Hirdetés

Megújult a cigándi egészségügyi központ

mti | 2023. 12. 09. | 09:56:15
Új orvostechnikai eszközöket is beszereztek.
Megújult a cigándi egészségügyi központ
A fejlesztésnek köszönhetően eddig még nem elérhető kezelések elvégzésére is lehetőség nyílik (Fotó: Facebook/Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ )
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lezárult a Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ 209,94 millió forintos fejlesztése a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Cigándon - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Azt írták, a Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft. projektjének köszönhetően új napelemes rendszert állítottak üzembe, beépítettek két új nyílászárót, valamint a szakrendelőkben új infrapaneles kiegészítő fűtést is kiépítettek.

Kicserélték a padlózatot és a falburkolatot, emellett informatikai és orvostechnikai eszközöket szereztek be, köztük két ultrahang-diagnosztikai rendszert, egy az agyi keringés vizsgálatára alkalmas transzkraniális Dopplert, egy kinetikus perimétert (látótérvizsgáló készüléket), egy fényterápiás kezelőt és tíz fizikoterápiás készüléket.

A közlemény szerint a beszerzett eszközöknek köszönhetően nemcsak az egészségügyi központ meglévő szolgáltatásai korszerűsödtek, hanem új, Cigándon eddig még nem elérhető kezelések elvégzésére is lehetőség nyílt.

A beruházás százszázalékos támogatásból, a magyar állam és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.