Hirdetés

Miskolcon vásári forgatag és koncertek várják az érdeklődőket

advent.miskolc.hu | 2023. 12. 03. | 08:31:08
Rendkívüli adventet rendez a borsodi megyeszékhely.
Miskolcon vásári forgatag és koncertek várják az érdeklődőket
Kezdődik az adventi forgatag (Fotó: advent.miskolc.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vásári forgataggal, korcsolyapályával, koncertekkel és adventi villamossal várják az ünnepre készülőket Miskolcon több helyszínen, Lillafüredtől Miskolctapolcáig az adventi időszakban. A vármegyeszékhely belvárosában három helyszínen szerveznek programokat. A Szent István téren a koncertek és ünnepi műsorok mellett bábszínház, vásár, valamint a "Szeretet Sütigyár" adománygyűjtés is várja a látogatókat.

A Városház téren egészen december 23-ig az Adventi Gyerekbirodalom programjain vehetnek részt a legkisebbek. A téren többek között szabadtéri játszóház, mini vidámpark és a Fabatka Porta meseösvény hat állomása várja a gyerekeket, az Erzsébet téren pedig január 7-ig egy ünnepi fényekkel kivilágított jégpálya hívja kikapcsolódni a korcsolyázni vágyókat - írja a honlap.

A belvároson kívül többek között a Miskolci Állatkertben, Diósgyőrben, Görömbölyön és az Avason is lesznek ünnepi programok, egyházi szertartások és adventi gyertyagyújtás is. Az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos vasárnap indul útjára, és ebben az évben "mesebeli dizájnt" kap.

A szervezők a Miskolci Települési Értéktár helyi nemzeti értékei közül kiválasztottak huszonnégy miskolci nevezetességet, melyekkel egy virtuális adventi kalendárium ablakait kinyitva ismerkedhetnek meg az érdeklődők - olvasható a Miskolci Advent weboldalán.