Hirdetés

Öngyilkos lett egy magyar milliárdos

| 2022. 07. 11. | 21:18:00
Nemrég kapott állami kitüntetést.
Öngyilkos lett egy magyar milliárdos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öngyilkos lett Claessens Péter mezőgazdasági nagyvállalkozó, a Claessens Group ügyvezető igazgatója – írja a Telex.

A portál felidézi, hogy a Belgiumból származó üzletember 1995-ben települt át Magyarországra, később követte őt két testvére, Christophe és Johan is, és azóta mindhárman magyar állampolgárságot szereztek.

Családi gazdaságukat a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégének felvásárlásával indították be, mára Somogy megye egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozásává nőtte ki magát a cég, több mint 300 főt foglalkoztatnak. A cégcsoporton belül az Agrár Kft. sertéstenyésztéssel és kantelep üzemeltetéssel, míg a Claessens Kft. szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik. A vállalatcsoport központja Somogyszob, Nagybaráti-pusztán található.

A Telex a cikkben emlékezet arra, hogy a Claessens-fivérek ott vannak leggazdagabb magyarok százas listáján , a 2022-es kiadvány szerint 32,4 milliárdos vagyonnal rendelkeznek, ami alapján az 55. helyen állnak.

Claessens Péter június 24-én megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a magyar állam által adományozható legmagasabb elismerést. A kitüntetéssel „az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.” – írja a Telex.

Hirdetés