Hirdetés
Hirdetés

Saját házában rabolták ki az idős taktaszadai asszonyt

Borsodihír | 2024. 09. 03. | 15:45:17
Az esettel kapcsolatban két fiatalkorút tartóztattak le.
Saját házában rabolták ki az idős taktaszadai asszonyt
Vittek, amit tudtak (Fotó: Illusztráció/Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság szeptember 3-án elrendelte annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, akik egy idős asszony házából 13 ezer forintot magukhoz véve távoztak.

A nyomozás adatai szerint a terheltek szeptember 1-jén, a hajnali órákban bejutottak az idős sértett taktaszadai házába, miután áramtalanították azt, és felfeszítették a hátsó ajtó előtt található redőnyt. Az ébren lévő sértett az ágyában feküdt, akinek az egyik gyanúsított kézmozdulattal jelezte, hogy ne merjen megszólalni.

Ezt követően a fiatalkorúak az ágyon lévő párnákat felforgatták, az egyik alatt megtalálták a sértett pénztárcáját és a benne lévő készpénzt, valamint személyi iratokat magukhoz véve távoztak az ingatlanból.

A gyanúsítottak fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas kifosztás bűntettének, továbbá közokirattal visszaélés vétségének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint e bűncselekmények miatt kiszabható büntetés mértékére figyelemmel a terheltek szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményeik. Nem zárható ki az sem, hogy a bizonyítási eljárást veszélyeztetnék a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével. A gyanúsítottak ellen folyamatban lévő büntetőeljárásokból, előéletükből és életmódjukból kifolyólag megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A bíróság mindezek alapján – figyelemmel a bűncselekmény különös tárgyi súlyára is – egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges.    

Hirdetés
Hirdetés