Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távhővezeték-csere Miskolcon: nem mindig lesz meleg víz

borsodihir.hu | 2024. 05. 17. | 17:44:41
Kezdődik a Futó utcai hőkörzet rekonstrukciója.
Távhővezeték-csere Miskolcon: nem mindig lesz meleg víz
Szeptember 15-ig elkészülnek a munkával (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében május 21-től megkezdődik a Futó - Szalag utcai társasházak közötti zöldterületen a távfűtési vezetékek cseréje - írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal.

A Futó utcai hőkörzet 319 lakásának fűtési és használati melegvíz-ellátását egy önálló, szigetüzemű kazánház biztosítja. A közel 450 méteres vezeték hálózat 1969-ben létesült, tartószerkezete, alátámasztása az évek során korrodált, évről évre egyre gyakoribbá váltak a lyukadások. A további meghibásodások elkerülése érdekében szükségessé vált a teljes hálózat rekonstrukciója, melyet a 2023-2024-es fűtési idény végét követően végeznek el. 

A hálózatfejlesztési munkálatok ideje alatt a melegvíz-szolgáltatás szakaszosan szünetelni fog, a pontos időpontokról a MIHŐ előre tájékoztatja az érintett ügyfeleket.

A korszerűsítés eredményeként új, energiatakarékosabb, szivárgásjelző rendszerrel ellátott, előreszigetelt elemekből álló PPR csővezetéket építenek be a lakótelep szolgáltatásbiztonságának növelése érdekében. A PPR (egyfajta műanyag) csövek, egyik legjelentősebb előnye a magas korrózióállóság, a fémcsövekkel ellentétben a PPR csövek idővel nem rozsdásodnak és nem korrodálódnak, továbbá ellenállnak a vízkőképződésnek.

A vezetéképítés munkálatai szeptember 15-ig, a fűtési idény kezdetéig elkészülnek. A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően – akár szakaszosan is - a lehető leghamarabb helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó.

A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások és szolgáltatáskiesések miatt az érintettek megértését és türelmét kéri a MIHŐ.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés