Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új szövetségi kapitánya van a világelitbe visszajutott magyar válogatottnak

MTI | 2024. 05. 14. | 18:27:03
A nemzeti csapatban közel 150-szer szerepelt.
Új szövetségi kapitánya van a világelitbe visszajutott magyar válogatottnak
Majoross Gergely és Such György (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Majoross Gergely lett a világ élvonalába visszajutott magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. Megbízatása három évre szól.

Kercsó Árpád 2001-es távozása óta ő az első magyar szakember, aki nem ideiglenesen vezeti a nemzeti csapatot. Majoross - aki vasárnap lesz 45 éves - a 2019-es divízió I/A-s tornán megbízottként már irányította a válogatottat. Az új kapitány első tétversenye az augusztus 29. és szeptember 1. közötti pozsonyi olimpiai selejtező lesz.

A korábbi kapitány, a kanadai Don MacAdam - miután lejárt a szerződése - a sikerrel megvívott bolzanói divízió I/A-vb után távozott posztjáról, és éppen ő - mint a magyar szövetség sportigazgatója - tett javaslatot Majoross kinevezésére Such György elnöknek, az elnökség pedig kedden elfogadta a jelölést.

Majoross játékosként tagja volt a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló válogatottnak, a nemzeti csapatban közel 150-szer szerepelt. 2011-es visszavonulását követően edzőnek állt. A MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságban szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Kétszer nyert MOL, illetve Erste Ligát. Ezt követően, 2021-től tavaly nyárig a szlovák Nové Zámky vezetőedzőjeként tevékenykedett, majd az elmúlt idényben a német másodosztályú Ravensburgnál dolgozott. Hét szezonon át volt a válogatott másodedzője is.