A recept ugyanaz, az ízélmény, ha lehet, még jobb!
Ugyanolyan eljárás szerint, mint az uborkát, káposztát is lehet kovászolni. Fontos: ne tegyük az üveget tűző napra, mert a nagy melegben a csemegénk szinte megfő. Kb. öt nap alatt megérik egy 5 literes üveggel.
Hozzávalók:
1 kisebb fej édeskáposzta
2 szelet kenyér (pirítós)
friss kapor
víz
3 evőkanál só
Elkészítés: Egy 5 literes üvegbe szorosan elhelyezzük a cikkekre vágott édeskáposztát, friss kaporral tűzdeljük, felöntjük vízzel, majd teszünk bele 3 evőkanál sót. Ízlés szerint egyéb fűszerek is kerülhetnek bele: például fokhagyma vagy babérlevél. Az üveg tetejére pirítós kerül, a száját nyitva hagyjuk. Félárnyékos helyen érleljük, öt nap után leszűrjük, majd hűtve fogyasztjuk.