Recept: Borsós rizottó sült lazaccal

Szabolcsihír

2020.03.04. 15:17

Recept: Borsós rizottó sült lazaccal
Fotó: Halász Peca István

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A Sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

1 csésze rizottó rizs(arborio)
0,5 dl fehér bor
kb. 0,5 l húsalaplé
1 sonkahagyma
olívaolaj
só,bors ízlés szerint
vaj
reszelt parmezán
2 szép szelet lazac
citrom
1 csésze friss vagy fagyasztott borsó

Elkészítése:

A borsót sós vízben kb. 4 perc alatt megfőzzük, és rögtön jeges vízbe tesszük, hogy megmaradjon a szép zöld színe.
Az apróra vágott sonkahagymát olívaolajon picit megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a bort. Folyamatos kavargatással főzzük, míg az alkohol el nem párolog belőle, utána fokozatosan adagoljuk hozzá a húsalaplevet, ugyancsak kavargatással. A végén hozzáadjuk a pépesre turmixolt borsót, és a tűzhelyről levéve vajjal és reszelt sajttal krémesítjük.

A lazacot jól megsózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olívaolajon és vajon a bőrével lefelé sütjük kb. 7 percig. Egy citrom levét ráöntjük, sütés közben azzal locsoljuk. Megfordítani nem kell. Ha vastagabb a lazac, akkor 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kíván: Halász Peca István

recept

Szóljon hozzá!

Hirdetés