Hirdetés

Recept: diós kifli Etától

Cívishír

2021.02.07. 18:12

Recept: diós kifli Etától
Fotók: Császár Eta

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók a tésztához:
30 deka disznóháj ledarálva
50 deka finomliszt
5 tojás sárgája
2 deci 33 százalékos tejszín
pici só

A töltelék hozzávalói:
5 tojás fehérje
25 deka porcukor
25 deka darált dió

Elkészítése:
A töltelékhez a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és a darált diót.Elkeverem, ezzel töltöm majd a kifliket.

A tésztához a lisztet a sóval és a hájjal jól össze morzsolom, majd hozzáadom az 5 tojás sárgáját és a tejszínt. Jól összegyúrom, és hosszúkás korongra formálom a tésztát, amit 8 egyenlő részre metélek el (1 darab kb. 150 gramm)

A 8 tésztát egyenként elsodrom vékonyra, kör alakú legyen, majd elmetélem 8 részre. Minden háromszögre teszek egy teáskanálnyi diós tölteléket és összecsavarom, mint a kiflit. A kifliket belerakom sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütöm. Mikor megsült még melegen beleforgatom porcukorba. Ebből az adagból 64 darab diós kifli van. Nem kell hajtogatni, így is szinte leveles lesz a tészta és fínomságos-finom. Dió helyett szilvalekvárral is tölthetjük.

Jó étvágyat kíván: Császár Eta

recept

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés