Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ebből a receptből három dolog nem hiányzik: a csoki, a tojás és a cukor! A recept Császár Etától, akinek az oldalára azoknak a figyelmét szeretnénk felhívni, akik szeretnek sütni, finom süteményeket enni.
Hozzávalók:
Egy tortalaphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
8 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütőpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütünk két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágjuk.
A csokikrémhez:
8 tojás
30 dkg kristálycukor
30 dkg csokoládé
5 evőkanál kakaópor
30 dkg teavaj
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzünk állandó keveréssel - kézi habverővel - kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a 30 dkg eltördelt csokoládét és az 5 evőkanál átszitált kakaóport. Ez besűríti a krémet. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. 30 dkg teavajat, 25 dkg margarint és 20 dkg porcukrot habosra keverünk mixerrel, majd apránként hozzáadagoljuk a csokikrémet.
A torta töltése:
Az alsó lapot megkenjük csokikrémmel, a másodikat pedig pikáns dzsemmel, ami lehet meggy, erdei gyümölcs, vagy ribizli. A harmadik lapra ismét csokikrém kerül, s végül rárakjuk a negyedik lapot. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel, és ezzel is díszítjük.
Jó étvágyat kíván: Császár Eta